Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un teatru din Moldova participă la Festivalul Internațional al țărilor CSI și Balticii

© Photo : Государственный русский драматический театр имени А.П. ЧеховаФрагмент спектакля "Белый кролик, или Когда не все дома" Государственного русского драматического театра имени А.П. Чехова
Фрагмент спектакля Белый кролик, или Когда не все дома Государственного русского драматического театра имени А.П. Чехова - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Potrivit reprezentanței ”Rossotrudnicestvo” în Moldova, participarea actorilor din țară la festivalul internațional „Întâlniri în Rusia” a avut loc datorat sprijinului Casei Ruse din Chișinău.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Trupa unuia dintre cele mai importante teatre din Moldova - Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” - participă la cel de al XXIII-lea Festival Internațional de Teatru al țărilor CSI și Statelor Baltice „Întâlniri în Rusia”, care se desfășoară până pe 18 mai la Sankt-Petersburg.

Astfel, pe 15 mai, pe scena Teatrulu-festival ”Casa Baltică”, actorii moldoveni vor prezenta publicului piesa „Iepurele alb sau Când nu toți sunt acasă” în regia artistului emerit al Republicii Moldova Dmitri Coev .

© Photo : предоставили организаторыUn teatru din Moldova participă la Festivalul Internațional al țărilor CSI și Balticii
Un teatru din Moldova participă la Festivalul Internațional al țărilor CSI și Balticii - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Un teatru din Moldova participă la Festivalul Internațional al țărilor CSI și Balticii

”Festivalului Internațional de Teatru al țărilor CSI și Baltice „Întâlniri în Rusia” a este primul festival al teatrelor de limba rusă din străinătate care are loc în Rusia. El se desfășoară anual din 1998. Scopul festivalului este de a consolida legăturile culturale cu compatrioții care locuiesc peste hotare. Astfel, pe parcursul anilor în care a existat proiectul, în mare măsură datorită acestuia, au apărut noi festivaluri ale teatrelor de limba rusă nu numai în Federația Rusă, ci și în țările din vecinătate", a precizat reprezentanța ”Rossotrudnicestvo”.

© Photo : предоставили организаторыLa Sankt-Petersburg are loc cel de al XXIII-lea Festival Internațional de Teatru al țărilor CSI și Statelor Baltice „Întâlniri în Rusia”
Un teatru din Moldova participă la Festivalul Internațional al țărilor CSI și Balticii - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
La Sankt-Petersburg are loc cel de al XXIII-lea Festival Internațional de Teatru al țărilor CSI și Statelor Baltice „Întâlniri în Rusia”

În cadrul acestui festival sunt organizate mese rotunde și conferințe, la care participanții pot afla informații despre noutățile din dramaturgie, tendințele în dezvoltarea teatrului, pot descoperi pentru sine noi nume de regizori și artiști. Programul ”Întâlnirilor din Rusia” include discuții zilnice ale criticilor de top din Moscova, Sankt-Petersburg, din țările CSI și cele Baltice despre spectacolele participanților la festival.

”Anul acesta, programul Festivalului a inclus cea de-a II-a Conferință internațională ”Teatrul rus de peste hotare ca institut al culturii ruse”, care a avut loc în perioada 13 - 14 mai. La ea au participat conducătorii teatrelor ruse din Belarus, Moldova, Kazahstan, Kîrgîzstan, Abhazia , Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Uzbekistan și Ucraina, cărora li s-au alăturat reprezentanți ai mai multor regiuni din Rusia. Participanții la conferință au discutat problemele culturii rostirii rusești pe scenă, perspectivele dezvoltării teatrelor de limba rusă în străinătate, dezvoltarea teatrului rus pentru copii și multe altele ", a adăugat reprezentanța ”Rossotrudnicestvo”.

Organizatorii al conferinței au fost Teatrul ”Casa Baltică” și Asociația lucrătorilor teatrelor ruse din străinătate, creată în 2017, care astăzi include 150 de figuri proeminente ale culturii teatrale din 40 de țări. Este demn de remarcat faptul că unul dintre conducătorii Asociației este directorul Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Artistul Poporului al Republicii Moldova Constantin Haret.

© Photo : предоставили организаторыUnul dintre conducătorii Asociației este directorul Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Artistul Poporului al Republicii Moldova Constantin Haret.
Un teatru din Moldova participă la Festivalul Internațional al țărilor CSI și Balticii - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Unul dintre conducătorii Asociației este directorul Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Artistul Poporului al Republicii Moldova Constantin Haret.

„Întâlnirile în Rusia” se desfășoară cu susținerea Ministerului Culturii al Federației Ruse, a Comitetului pentru Cultură din Sankt-Petersburg, a Uniunii Lucrătorilor de Teatru din Federația Rusă (Societatea teatrală din Rusia), a Agenției Federale pentru afacerile Comunității Statelor Independente, compatrioților care locuiesc în străinătate și pentru cooperarea umanitară internațională (Rossotrudnicestvo), a Adunării interparlamentare a statelor membre CSI.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0