Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS: Cel de al doilea an al pandemiei ar putea aduce mai multe decese

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЭмблема ВОЗ, архивное фото
Эмблема ВОЗ, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Abonare
Directorul general al OMS a avertizat că al doilea an al pandemiei s-ar putea solda cu mai multe decese decât primul și că situația din India reprezintă o uriașă îngrijorare.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat vineri că am putea avea mai multe decese în cele de al doilea an al pandemiei și că vaccinarea nu este un mijloc care să oprească în proporție de 100% răspândirea COVID-19.

"COVID-19 ne-a costat deja 3,3 milioane de vieți. Am intrat în al doilea an al pandemiei, care ar putea aduce mai multe decese decât primul. Singura soluție acum pentru a salva vieți și gospodării este de a combina vaccinarea și măsurile în domeniul sănătății publice, nu să le folosim separat ", a declarat vineri directorul general al OMS, într-o conferință de presă.

OMS menționează că nici chiar vaccinarea nu este un remediu sută la sută care să oprească răspândirea COVID-19. Pentru că  persoanele vaccinate se pot infecta și cu coronavirus, însă vor suporta boala într-o formă mai puțin gravă, relatează RIA Novosti. Deciziile privind ridicarea restricțiilor sau anularea regimului de purtare a măștilor de protecție ar trebui să se bazeze nu pe numărul de persoane vaccinate în țară, ci pe numărul de noi infecții.

Том Дженкинс - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Șeful Asociației Europene a Turismului spune când ar putea fi introduse pașapoartele COVID

Totodată, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a îndemnat țările bogate să doneze vaccinuri anti-Covid în loc să-și vaccineze copiii

Îndemnul a fost adresat țărilor bogate care ar trebui să renunțe la planurile de a vaccina copiii împotriva coronavirusului și să doneze în schimb doze ale vaccinurilor anti-Covid platformei COVAX pentru ajutorarea țărilor mai sărace, potrivit OMS.

„Înțeleg de ce unele țări vor să-și vaccineze copiii și adolescenții, dar în momentul de față îi îndemn să își reconsidere (planurile) și să doneze în schimb vaccinuri către #COVAX”, a declarat Ghebreyesus în timpul unei întâlniri virtuale de la Geneva.

Țara în care ”Sputnik V” a ajutat să fie redusă la zero răspândirea COVID-19>>>

Anunțul șefului OMS vine după ce premierul indian Narendra Modi a tras un semnal de alarmă astăzi în contextul răspândirii necontrolate a coronavirusului în această țară după ce bilanțul oficial al contagierilor cu COVID-19 a depășit pragul de 24 de milioane în India.

Autoritățile de la New Delhi au înregistrat de asemenea peste 4.000 de decese cauzate de COVID-19 în 24 de ore pentru a treia zi la rând.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0