Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juc: De ce Filat a îndemnat oamenii să o susțină pe Sandu

© Sputnik / OsmatescoVictor Juc
Victor Juc  - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Abonare
De ce a refuzat șeful Partidului Liberal Democrat din Moldova să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și a demisionat cu un apel pentru susținea Partidului Acțiune și Solidaritate?

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Odinioară partidul numărul unu pro-occidental din Moldova - Partidul Liberal Democrat - refuză să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Acest anunț a fost făcut de fostul lider al formațiunii Vlad Filat.

Виталий Катанэ  - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Politică
Expert: Cât de mult au obosit cetățenii de lupta dintre Sandu și Dodon

"Deoarece crearea acestui bloc electoral cu PPDA a eșuat, vom decide că PLDM nu va participa la aceste alegeri. Atitudinea față de PLDM la aceste două întâlniri a fost umilitoare. Cred că PAS va avea șansa să obțină o majoritate în parlament și să nu se plângă de unul sau două procente din voturile pierdute, așa că vom îndemna oamenii să voteze pentru PAS", a spus Vlad Filat la un post de televiziune. 

De ce a îndemnat cunoscutul politician să se voteze pentru PAS - din motive sincere pro-occidentale sau a încercat să stârnească asocieri în rândul electoratului dintre Maia Sandu și propria sa persoană, susținând-o? Vrea să-i întindă un „măr otrăvit” președintelui?

Analistul politic Victor Juc consideră că Vlad Filat și-a păstrat popularitatea în mediul de centru-dreapta. El profită de acest lucru, îndemnând alegătorii să sprijine partidul președintelui Maia Sandu, care poate crea un guvern în susținut de un singur partid, a spus Juc în studioul Sputnik Moldova.

"Apelul lui Filat se pliază cu obiectivele Partidului Acțiune și Solidaritate și cu obiectivele rezonabile ale lui Vlad Filat însuși. Acest lucru este destul de normal. Vedem că partidele atât de mari precum Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor formează și ele un bloc, îndemnând să nu voteze partidele mici, ci să aleagă jucători mari", a conchis expertul.

Victor Juc este convins că în timpul campaniei electorale vom afla din nou că „Patria mamă este în pericol”, că Moldova are nevoie de un curs spre Europa sau de apropiere de Federația Rusă etc. Adică, populația continuă să voteze nu pentru politicieni, ci pentru orientarea lor geopolitică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0