Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii clasei a IX-a nu vor scăpa de examene: Ce se va întâmpla dacă vor fi în carantină

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaProfesor și elevi
Profesor și elevi - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Abonare
Pentru absolvenții clasei a IX-a, care în ziua probei de examen vor fi în carantină sau izolare din motive de sănătate, se va organiza o sesiune specială. Ministerul Educației a oferit toate detaliile.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Perioada de desfășurare a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului este 3-14 iunie. În total, 29 765 de elevi vor susține probele. 

BAC - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Educație
Câți elevi vor primi nota 10 din oficiu la BAC: Reguli noi la examen
"Testele pentru probele de la examenele naționale de absolvire a gimnaziului vor fi transmise electronic instituțiilor de învățământ în fiecare zi de examen cu 30 de minute înainte de începerea acestora. Fiecare instituție de învățământ va asigura tiparul necesar de teste conform numărului de elevi prezenți în ziua respectivă", precizează Ministerul Educației. 

Pentru elevii care în ziua probei de examen vor fi în carantină sau izolare din motive de sănătate sau alte motive întemeiate, se va organiza o sesiune specială în zilele de 23, 25 și 28 iunie.

În același timp, vor fi luate mai multe măsuri de protecție împotriva coronavirusului, iar conducerea Ministerului Educației dă asigurări că vor fi puse la dispoziție toate produsele de protecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0