Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost lansată platforma de programare online la vaccinare: Cum te poți programa

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare  - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a lansat joi, 13 mai, platforma de programare online la vaccinare împotriva COVID-19. Doritorii de a se imuniza pot accesa pagina și prin introducerea datelor persoane să-și facă programare.

CHIȘINĂU, 13 mai -Sputnik. În cadrul conferinței de presă de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, secretarul de stat al Ministerului Sănătății Denis Cernelea a anunțat că începând de astăzi este lansată platforma de programare online la vaccinare. Astfel, doritorii pot accesa site-ul programare-vaccinare.gov.md și se pot programa pentru a primi serul.

Cabinet de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Societate
Start celei de-a treia etapă de vaccinare: Cine poate fi imunizat

Intrând pe platformă, persoana alege compartimentul „Programează-te la vaccinare”, unde introduce datele personale, codul personal, adresa, numărul de telefon și adresa de mail, unde va primi confirmarea pentru programare la vaccinare. Este necesar ca toate câmpurile oferite de platformă să fie completate cu informații corecte.

Totodată, confirmarea pentru programare poate fi descărcată în format PDF, iar programarea poate fi verifică la fel prin introducerea unor date personale. Dacă nu mai sunt locuri libere în centrele de vaccinare sau persoana încă nu este eligibilă pentru imunizare, ea se poate introduce în lista de așteptare, iar cum apar doze suplimentare de vaccin sau persoane devine eligibilă, aceasta este informată și este chemată la imunizare.

Cei care întâmpină dificultăți în procesul de programare sunt îndemnați să apeleze la Linia Fierbinte a ANSP, la numărul de telefon: 0 800 12 300.

Totuși, metoda tradițională de programare precum adresarea directă la medicul de familie rămâne a fi valabilă. 

Secretarul de stat a menționat că în prezent suntem asigurați cu vaccinuri pentru încă o lună și jumătate, iar în curând vor mai fi aduse doze de vaccin.

Депутат Бундестага Германии Дитер Дем получил вакцину Sputnik V от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Video
Un deputat german s-a vaccinat în Rusia cu „Sputnik V” împotriva COVID-19 - video

„Avem confirmare pentru data de 24 mai 2021 a recepționării a unui lot de vaccin de 45 600 de doze de vaccin AstraZeneca prin intermediul platformei COVAX. În acest context, pentru săptămâna viitoare neapărat vom întruni Comitetul de Coordonare a Imunizării împotriva COVID-19 pentru a propune deschiderea integrală a etapei trei de vaccinare”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății Denis Cernelea. 

În cadrul conferinței s-a menționat că săptămâna trecută a scăzut numărul de infectări cu 35 la sută, comparativ cu datele de acum două săptămâni. Totodată, rata de contagiozitate este într-o ușoară creștere, iar relaxare unor măsuri este încă prematură, mai ales acum după sărbătorile pascale, a menționat secretarul de stat. 

Conform datelor oficiale, peste 202 mii de persoane s-au imunizat deja împotriva noului coronavirus, ceea ce constituie cinci la sută din populația țării. Totodată, responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au menționat că în curând, în cele 319 centre de vaccinare deschise în țară vor avea în stoc în jur de 200 de mii de doze de vaccin. 

Datele mai arată că Republica Moldova a recepționat până în prezent 758 770 de doze de vaccin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0