Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 6 mii de apeluri la salvare în doar trei zile: Ce s-a întâmplat

© Inquam Photos / Cornel PutanAmbulanță, Urgență, Medici, Spital, România
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Mii de cetățeni au solicitat intervenția asistenței medicale de urgență în zilele de odihnă 8-9 mai.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Aproape șase mii de oameni au avut nevoie de intervenția asistenței medicale urgente în zilele de odihnă, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Din numărul total de 5 856, pentru 2 077 de pacienți a fost necesară spitalizarea. Printre aceștia, 467 sunt copii, iar la moment continuă tratamentul în condiții de staționar.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Societate
Incredibil câți vitezomani și șoferi băuți au circulat pe drumurile din țară

În cele mai dese cazuri, Serviciul de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească a fost solicitat pentru persoanele cu urgențe cardiovasculare – 1198 de solicitări, urmate de urgențele respiratorii – 844 de solicitări și urgențele neurologice – 779 de solicitări. Totodată, în cele 72 de ore, 650 de cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital. I

Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 17 accidente rutiere, în urma cărora au suferit 21 de persoane, printre care opt minori. La fel, în cele trei zile de odihnă, 24 de persoane cu urgențe toxice au solicitat Serviciul de Urgență. În acest sens, echipele AMU au intervenit pentru a acorda primul ajutor medical la 10 persoane care s-au intoxicat cu medicamente și la șapte persoane care au suferit intoxicații cu alcool.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0