Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fondurile recuperate de la Luca Filat vor ajunge în curând în țară

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Fondurile recuperate de la fiul lui Vlad Filat din Marea Britanie vor fi recuperate în scurt timp. Banii vor fi utilizați în beneficiul persoanelor cu dizabilități.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Fondurile recuperate de la fiul fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, vor ajunge curând în țară. Banii vor fi utilizați în beneficiul persoanelor cu dizabilități. Precizarea a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton. 

Vlad Filat  - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2021
Turnură neașteptată în cazul fiului lui Vlad Filat: Decizie uluitoare a Marii Britanii

„Am convenit asupra modalității de întoarcere a fondurilor recuperate de la Luca Filat în beneficiul cetățenilor. Eforturile echipei noastre de recuperare a fondurilor extrase ilegal din Moldova aduc rezultate. După demersurile noastre făcute pe parcursul anului 2020, instanțele londoneze au dispus reîntoarcerea în Moldova a sumei confizcate de 458 de mii de lire sterline de la cetățeanul Luca Filat. În curând acești bani, echivalentul a aproape 11,5 milioane de lei vor ajunge să fie folosiți în beneficiul persoanelor cu dizabilități sevre”, a declarat Maia Sandu. 

Potrivit președintelui, în anul 2020 aproximativ 175 de mii de persoane cu dizabilități s-au înregistrat la instituțiile responsabile de protecție socială. Aproape fiecare a șaptea persoană, se încadrează la categoria persoanelor cu dizabilități severe.

În context, s-a luat decizia ca acești bani să fie redirecționați către Agenția Națională de Asistență Socială din Moldova, pentru finanțarea serviciului social de asistent personal pentru persoanele cu dizabilități severe. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0