Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Să răsune muzica în Chișinău: Municipalitatea organizează concerte în aer liber

© Sputnik / Miroslav RotariJazz`n Chișinău International Festival
Jazz`n Chișinău International Festival - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Capitala va răsuna în note de jazz. Municipalitatea a decis să lanseze un program săptămânal de concerte în aer liber. Acestea se vor desfășura la Teatrul de Vară din Chișinău.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Prinarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook despre lansarea unui program muzical săptămânal în aer liber - „Jazz în parc”. Astfel, începând de astăzi, 12 mai, în fiecare zi de miercuri se vor desfășura concerte în aer liber. Oamenii se vor putea bucura de muzica jazz începând cu ora 18:00. Potrivit lui Ceban, ideea îi aparține Primăriei și comunității muzicienilor de jazz. 

„Spectacolele de la Teatrul de Vară vor fi organizate la jumătate din capacitatea de locuri pentru spectatori (3300) și vor fi marcate în vederea păstrării distanței sociale și a măsurilor de siguranță recomandate de specialiști, în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai scris Ion Ceban. 

Potrivit edilului-șef, scopul acestei inițiative este de a aduce muzica de diverse genuri mai aproape de oameni și a le oferi artiștilor o scenă ușor accesibilă.

Ceban a precizat că elevii, studenții și pensionarii vor putea achita jumătate din prețul biletului de intrare, adică 25 de lei. Primarul a menționat că Teatrul de Vară din Capitală este cel mai mare teatru în aer liber din Europa, edificat în 1957, cu o capacitate de 6 700 de locuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0