Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Wendy Morton: Ce au discutat

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Subiecte legate de lupta cu corupția, situația social-politică din țară, dar și evoluția relațiilor moldo-britanice au fost discutate de președintele Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Un proiect de consultanță anticorupție pe lângă Președinție va fi implementat cu susținerea Guvernului Britanic, anunță președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton. Potrivit șefului statului, experții contractați în cadrul acestui proiect vor oferi consultanță tehnică pentru realizarea mandatului său în domeniul anticorupție și reforma justiției.

„Cu sprijinul partenerilor de dezvoltare ai țării noastre vom continua lupta în domeniul corupției și vom construi o justiție corectă și independentă în care oamenii pot avea încredere”, a precizat Maia Sandu. 

Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Politică
Guvernul a votat bugetul pentru alegerile parlamentare anticipate: Ce sumă s-a alocat

Președintele spune că a reiterat intenția autorităților de la Chișinău de a valorifica oportunitățile Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare semnat între Republica Moldova și Regatul Unit în decembrie 2020. Mai Sandu mai spune că acest Acord nu a fost deocamdată ratificat din cauza lipsei unei majorități parlamentare 

„Acest document stabilește un cadru nou al relațiilor bilaterale, dar și crearea de dialog politic și strategic la nivel înalt pe care dorim să le extindem și aprofundăm în anii ce urmează, realizând proiecte ce vor îmbunătăți atât viața cetățenilor cât și poziționarea țării noastre pe arena internațională”, a mai spus Maia Sandu. 

Șeful statului a menționat că este importantă și esențială consolidarea relațiilor dintre țările noastre având în vedere numărul semnificativ de concetățeni moldoveni stabiliți în Regatul Unit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0