Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întâlnire importantă la Guvern: Ce a discutat premierul interimar cu Wendy Morton

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Situația social-politică actuală din țara noastră a fost abordată în cadrul discuției premierului interimar cu ministrul de stat pentru Vecinătatea Europeană și Americi în cadrul Ministerului de Externe al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Noi linii directorii ale relației moldo-britanice, în conformitate cu prevederile Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare semnat între Republica Moldova și Regatul Unit în decembrie 2020, au fost trasate de prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, și ministrul de stat pentru Vecinătatea Europeană și Americi în cadrul Ministerului de Externe al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Wendy Morton.

Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Politică
Discuții importante la Președinție: Cu cine se întâlnește astăzi Maia Sandu

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au convenit asupra aprofundării dialogului politic la nivel înalt, prin efectuarea în timpul apropiat a unor vizite, inclusiv cu scopul dinamizării relațiilor comercial-economice. Potrivit informațiilor oferite de Executiv, circuitul comercial economic a înregistrat un volum de 92 de milioane de dolari SUA în anul 2020, în scădere cu 14% pe fundalul pandemiei.

Alte subiecte abordate se referă la soluționarea conflictului transnistrean, dar și cele legate de situația social-politică actuală din Republica Moldova, cu accent pe alegerile parlamentare anticipate din vara anului curent. Aureliu Ciocoi a dar asigurări că Executivul va identifica finanțarea necesară pentru buna desfășurare a scrutinului conform standardelor internaționale.

„Demnitarii au efectuat și un schimb de opinii cu privire la situația regională, de securitate și colaborarea eficientă în cadrul organizațiilor internaționale. Aureliu Ciocoi a reliefat importanța asistenței britanice pentru continuarea unor procese vitale pentru Republica Moldova, de modernizare a economiei naționale, lupta împotriva corupției, reforma justiției și atragerea investițiilor străine”, scrie serviciul de presă al Guvernului.

Amintim, ministrul de stat pentru Vecinătatea Europeană și Americi în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Dezvoltării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Wendy Morton, efectuează o vizită de lucru la Chișinău în perioada 11 – 13 mai. La 14:30, oficialul va susține un briefing de presă împreună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0