Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alegerile și pandemia: Vor duce întâlnirile electorale la creșterea infectărilor cu COVID?

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы
Выборы в парламент Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Ministrul interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a participat la emisiunea „ATITUDINI” de la Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Ministrul interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Tatiana Zatîc a a fost întrebată în emisie la Radio Sputnik Moldova dacă am putea să ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 pe fundalul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate. Și asta întrucât mulți candidați vor organiza întâlniri cu alegătorii. 

Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Societate
Cazurile de COVID-19, într-o ușoară creștere: Datele oficiale ale Ministerului Sănătății

„Este un proces care poate fi controlat, deoarece este în responsabilitatea fiecărei persoane care organizează întruniri este să asigure respectarea regulilor. Mizăm pe o organizare bună. Este important ca toți oamenii să țină cont de reguli pentru a nu contribui la majorarea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Cu respectarea distanței, purtarea măștii, este posibil de a nu admite majorarea numărului de îmbolnăviri”, a declarat Tatiana Zatîc. 

Oficialul admite însă că în următoarele zile am putea să ne așteptăm la o majorare a numărului de cazuri de COVID. Și asta pentru că în timpul sărbătorilor pascale numărul contactelor sociale a crescut simțitor. 

„Vedem că numărul de decese a crescut cu 5,6%. Ne îngrijorează foarte mult, după aceste sărbători pascale, când am avut aglomerare. 14 zile, care este o perioadă de incubație. După 14 zile ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de infectare”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252 949. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0