Partidul Comunist din Grecia acuză UE de falsificarea istoriei

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaФлаг Евросоюза в главном здании Совета Европы в Страсбурге
Флаг Евросоюза в главном здании Совета Европы в Страсбурге - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Abonare
Partidul Comunist din Grecia a acuzat Uniunea Europeană de faptul că încearcă să dea peste cap istoria, falsificând-o, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum se onorează SS-ul și se distrug distrug monumente istorice.

BUCUREȘTI, 10 mai - Sputnik. Uniunea Europeană, sărbătorind Ziua Europei pe 9 mai în locul „Marii Victorii Antifasciste a Națiunilor”, încearcă să dea peste cap istoria, falsificând istoria, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum se onorează SS-ul, se distrug monumente istorice, a declarat Partidul Comunist Grecia (KKE).

„Pe 9 mai, oamenii sărbătoresc, onorează și își amintesc de Marea Victorie Antifascistă a Națiunilor, marcată de semnarea predării necondiționate de către naziști pe 9 mai 1945. Armata Roșie a Uniunii Sovietice, 20 de milioane uciși în URSS, căzuți pe câmpurile de luptă, mișcări de rezistență europene ... - cu victimele lor au scris epopeea unei Victorii Antifasciste", se spune în declarația Partidului Comunist Elen, ajunsă în posesia RIA Novosti.

Veteran 100 de ani fanfara militară - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Societate
A împlinit 100 de ani chiar de Ziua Victoriei: Cum a fost omagiat cel mai vârstnic veteran

Partidul Comunist Elen aduce un omagiu celor care au luptat cu armele, celor care au fost torturați, închiși, exilați, celor care au acționat cu toată puterea împotriva axei nazist-fasciste Germania-Italia-Japonia și aliaților lor.

PCE a declarat că este mândru că este liderul luptei eroice, iar mii de membri ai săi, prin eroismul și sacrificiul de sine, au scris câteva dintre paginile de aur ale istoriei sale, au contribuit la rezultatul victorios al războiului.

„UE, străduindu-se în mod constant să dea istoria peste cap, a numit 9 mai „Ziua UE”. Anul acesta alege pe 9 mai să înceapă o nouă spălare a creierului, așa-numita „conferință despre viitorul Europei”, se arată în document.

"Evenimentele de astăzi din economia globală și în fruntea competiției internaționale acordă și mai multă importanță istoriei și lecțiilor celui de-al doilea război mondial", consideră Partidul Comunist.

PCE susține că Uniunea Europeană a inclus în „teoria oficială a celor două extreme” lucruri inacceptabile, echivalând monstrul nazist cu comunismul, jucând un rol principal în anticomunism și falsificarea istoriei.

„În fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale Partidului Comunist și ale Uniunii Sovietice, precum Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, acum, cu sprijinul UE, partidele și simbolurile comuniste sunt scoase în afara legii, acolo îi onorează pe complicii SS, distrug monumente istorice ale Victoriei Antifasciste, care le reamintește oamenilor, cine, cum și cu ce jertfe au zdrobit fascismul ", se arată în declarație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0