Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă astăzi în cimitirele din Chișinău: Foto

© Sputnik / Ciobanu VictorCimitirul Doina
Cimitirul Doina - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că și pe parcursul zilei de astăzi polițiștii, dar și toate serviciile speciale se află la datorie pentru buna desfășurare a celei de-a doua zi a Paștelui Blajinilor.

CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii cu situația din cimitirele din oraș. Primarul a precizat că și pe parcursul zilei de astăzi polițiștii, dar și toate serviciile speciale se află la datorie pentru ca a doua zi de Paștele Blajinilor să treacă fără incidente.

În același timp, Ion Ceban precizează că pe parcursul zilei de ieri, evenimentele în toate cimitirele din oraș, dar și din suburbii, s-au desfășurat liniștit, fără incidente.

"Seara au fost efectuate lucrări de salubrizare pe cele 145 hectare la Cimitirul Sfântul Lazăr, dar și la celelalte cimitire. În total au fost salubrizare 177 hectare. Mulțumesc tuturor pentru implicare, dar și cetățenilor care țin cont de recomandările făcute: poartă măști, păstrează distanța și nu întind mese la morminte, dar liniștit îi pomenesc pe cei apropiați. Vă rog, să manifestați și astăzi multă responsabilitate", a scris Ceban. 

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis pe 8 mai să permită accesul cetățenilor în cimitirele din Capitală, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare. Este strict interzis consumul de produse alimentare și băuturi alcoolice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0