Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pierderi irecuperabile: Profesori de la Medicină care au fost răpuși de COVID – Foto

© Sputnik / Caraus MihaiUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Abonare
Virusul COVID-19 nu-și alege victimele. În timp de un an de la declanșarea pandemiei de coronavirus, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" a pierdut peste 30 de angajați.

CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Administrația Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" anunță că instituția a pierdut 30 de angajați în ultimele 12 luni. Este vorba despre profesori care au contribuit la formarea a zeci de generații de medici și care au fost răpuși de virusul COVID-19. 

"Sunt pierderi irecuperabile pentru comunitatea universitară și pentru sistemul național de sănătate. Vor rămâne în inimile noastre adevărați specialiști de valoare, înzestrați cu calități umane deosebite", se menționează în mesajul administrației universității.

Cei care au pierdut lupta cu virusul COVID-19 sunt Alexandru Izvorean, Alexei Sofroni, Alic Cotoneț, Aliona Tihon, Ana Vântu, Anatolie Panacenco, Aureliu Gumeniuc, Anatolie Serbenco, Elena Mihnevici, Gavril Boian, Gheorghe Iabanji, Iacob Păpușoi, Ion Bejenari, Lev Stati, Ion Parii, Maia Dacina, Ion Țîbîrnă, Maria Cernei, Mihai Popov, Mihail Moldovan, Natalia Grinișina, Nicolae Demișcan, Natalia Rotaru, Silvia Bortă, Stela Semeniuc, Valentin Topalo, Valerii Pripa, Vasile Andreev, Veaceslav Crestian, Vera Onu.
Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252 749. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 145 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. De la începutul pandemiei, 243 534 persoane au fost tratate de virus, iar 5 952 de persoane au decedat din cauza complicațiilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0