Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, moldoveni! Italia anulează unele restricții

© SputnikCarantină în Italia
Carantină în Italia - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Abonare
La jumătatea lunii mai, autoritățile italiene intenționează să ridice anumite restricții introduse anterior în contextul pandemiei COVID-19. Este vorba în primul rând de carantină.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. La jumătatea lunii mai Italia ar putea ridica carantina, astfel va fi permis accesul vizitatorilor din statele care au atins un nivel ridicat de vaccinare împotriva COVID-19.

Dunkineely, Irlanda - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Societate
Fără carantină hotelieră pentru moldovenii care merg în Irlanda

Ministrul italian de Externe a declarat în ziua de sâmbătă, 8 mai, că autoritățile din Italia lucrează intens pentru a stabili modalitatea de ridicare a „mini-carantinei” în cazul persoanelor din ţările europene, Marea Britanie şi Israel, dacă au un test negativ, dovadă de vaccinare sau s-au vindecat după COVID-19 în ultimele şase luni.

De asemenea, autoritățile italiene anunță că se lucrează la creşterea numărului de zboruri „scutite de COVID" către şi dinspre Statele Unite, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie. Restricţiile actuale privind sosirile din statele membre UE expiră pe 15 mai. 

Sâmbătă, 8 mai, Italia a înregistrat din nou 10 mii de cazuri noi de infectare şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122 de mii de oameni. În Italia este cea mai gravă situație din UE la capitolul decese raportat la numărul populaţiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0