Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un deputat german și purtătorul de cuvânt al Die Linke au participat la Parada Victoriei

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaВоенный парад в честь 76-й годовщины Победы
Военный парад в честь 76-й годовщины Победы - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputatul Bundestagului din Partidul ”Stânga” (Die Linke) Dieter Dam și purtătorul de cuvânt al fracțiunii parlamentare de stânga Michael Schlick au participat la Parada Victoriei din Piața Roșie și și-au împărtășit impresiile cu RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Vizita lor a avut loc datorită asistenței oferite de ediția germană a Direcției Internaționale de Radiodifuziune MIA Rossiya Segodnya și RDIF.

Potrivit lui Schlick, el încearcă să vină la Moscova de Ziua Victoriei în fiecare an.

"Încerc să fac această călătorie în fiecare an pe 9 mai, pentru că simt nevoia să exprim recunoștință pentru eliberare, pentru victoria asupra fascismului. Situația politică poate fi diferită, pot exista dezacorduri. Dar acest eveniment este foarte important pentru mine și, în ciuda pandemiei, nu am ratat ocazia de a veni aici”, a spus el pentru RIA Novosti.

La rândul său, Dam a recunoscut că îi place sunetul produs de tehnica militară.

Veteran 100 de ani fanfara militară - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Societate
A împlinit 100 de ani chiar de Ziua Victoriei: Cum a fost omagiat cel mai vârstnic veteran

”Șenilele blindate ale tancurilor care circulă pe aici, precum și avioanele de luptă care zboară deasupra noastră sună urât pentru reprezentanții marelui capital, dar pentru urechile mele sună bine și mă eliberează”, a spus el, răspunzând la întrebarea cum s-a simțit uitându-se la paradă.

În același timp, potrivit politicianului german, el are o atitudine negativă față de militarism și a refuzat la un moment dat serviciul militar.

”Dar dacă luăm în considerare că acum putem desfășura acest interviu, pentru că atunci T-34 a luptat împotriva fascismului, pentru că au existat bătăliile de la Kursk și Stalingrad și victoria Armatei Roșii, dacă ne gândim că libertatea și răsuflul de ușurare al oamenii au legătură cu toate acestea, atunci trebuie să accepți toate aceste forțe militare și să spui: „Da, la această etapă istorică a fost necesar de dragul păcii”, a subliniat el.

Dam a reamintit că partidul său propune să declare ziua de 8 mai zi de sărbătoare de stat.

”Mai este nevoie de puțină muncă educațională. <...> Este necesar să le transmitem majorității: fascismul este un val de atacuri împotriva ta, a drepturilor tale sociale, împotriva interesului tău pentru salarii și a pensiilor mai bune. Fascismul este întotdeauna de partea celor care reduc salariile. Cu acest mesaj, 8 mai poate fi făcută sărbătoare de stat și declarată Zi a Comemorării pentru marea majoritate și nu doar pentru minoritate", a spus el.

Potrivit parlamentarului german, el aprobă unele lucruri în Rusia și le critică pe altele, dar, în general, la Moscova se simte ca acasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0