Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marea Resetare „urmăreşte confiscarea libertăţilor”, iar Vestul o implementează pas cu pas

© AFP 2022 / JOEL SAGETAplicație stop covid în smartphone
Aplicație stop covid în smartphone - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Elita globală gestionează răspunsul la criza sanitară creată de coronavirus cu o agendă care a anticipat-o? Analistul Eric Verhaeghe, autorul cărții „The Great Reset: myths and realities”, comentează cu privire la aceste chestiuni.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. S-a consumat multă cerneală în presă pentru a infirma ideea că pandemia de Covid-19 este exploatată de factorii de decizie mondiali pentru a perturba ordinea economică globală şi pentru a instaura „Marea Resetare”. Analistul Eric Verhaeghe, autorul cărții „The Great Reset: myths and realities” (editura Culture & Roots), comentează cu privire la aceste chestiuni la microfonul jurnalistei Rachel Marsden.

Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Lavrov: Vestul vrea să impună un totalitarism în relațiile internaționale
New York Times, BBC, CBC în Canada, Le Monde și alte canale importante de presă au numit-o teorie a conspirației lipsită de temei. Totuși, site-ul oficial al Davos World Economic Forum afirmă deschis ideea pe o pagină intitulată „The Big Reset”: „Este o necesitate urgentă ca actorii globali să coopereze pentru a gestiona simultan consecințele directe ale crizei Covid-19. Pentru a îmbunătăți situaţia la nivel global, Forumul Economic Mondial lansează inițiativa Great Reset.”

Să ne amintim şi că unii lideri mondiali proeminenți au promovat, de asemenea, ideea, începând cu Klaus Schwab, fondatorul Davos Economic Forum, care a publicat o carte chiar cu acest titlu.

După mai bine de un an de criză, avem oare acum suficiente dovezi pentru a ști dacă „Marea Resetare” este un mit sau o realitate? Éric Verhaeghe explică faptul că, analizând textele, conceptul de „Marea Resetare” nu este o ficţiune.

„Forumul de la Davos nu își ascunde «laitmotivul», care este Marea Resetare. Mai mult, a existat un Forum virtual la sfârșitul lunii ianuarie anul trecut, a cărui temă a fost «Marea Resetare» și unde liderii mondiali au explicat pe rând viziunea lor despre Marea Resetare. Cert este că Marea Resetare este o idee care există, este susţinută, argumentată, justificată nu numai de două sau trei spirite, ci de un grup de oameni care se regăsesc în [Forumul de la] Davos, prin teleconferință, șefi de state. Nu este nimic ascuns cu privire la aceasta”, a comentat Verhaeghe.

Există legături concrete între agenda urmărită de Davos și criza sanitară?

„Cartea «The Great Reset» a fost publicată în iulie 2020. A început să fie scrisă probabil în martie-aprilie 2020, adică la începutul lockdown-ului ... Ceea ce alimentează mai multe speculaţii este că Forumul de la Davos a organizat un un fel de repetiție în 2019 cu privire la răspunsul global care ar putea fi implementat în cazul unei crize create de coronavirus. Toate acestea sunt publice. [Repetiţia] a avut loc în octombrie 2019, când este foarte probabil ca virusul să fi încept să-și «facă treaba»”, amintește autorul.

De asemenea invitatul emisiunii realizate de Rachel Marsden a explicat faptul că toate țările occidentale importante au aplicat modalități de a răspunde la criza Covid care sunt citate de Forumul de la Davos.

„Marea Resetare propune o serie de măsuri pentru confiscarea libertăților, iar guvernele occidentale le pun în aplicare, una după alta. În Franța, Emmanuel Macron a respins iniţial implementarea permisului sanitar, pentru ca ulterior să îl propună. Acest mod ciudat de a introduce un pașaport sanitar fără a-l implementa este foarte similar cu ceea ce propune Davos, şi anume, introducerea unui sistem de urmărire a populației pentru a-i proteja, desigur, împotriva propriilor boli. Acest sistem de urmărire constă, de fapt, în faptul de a vă urmări permanent cu ajutorul telefonului mobil. În final, ajunge să fie ca o pedeapsă aplicata oamenilor care merg «pe un drum greșit»”, a mai spus Verhaeghe, citat de Sputnik France.

Ce știm despre următoarele proiecte ale elitei de la Davos? Éric Verhaeghe amintește că în această vară, Forumul de la Davos organizează o repetiție a unui răspuns la un atac cibernetic global care ar paraliza sistemul financiar internațional și ar distruge economiile noastre.

„Se numește Cyber Polygon și se află pe site-ul Davos Forum. Înseamnă aceasta că Klaus Schwab va fi marele Manitou într-un atac cibernetic care ar putea avea loc în următoarele 24 de luni?”, s-a întrebat Verhaeghe.

Fluxul de știri
0