Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum este sărbătorită Ziua Victoriei în Găgăuzia

© Sputnik / Maxim TopalДень Победы в Комрате
День Победы в Комрате - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Abonare
Evenimente solemne dedicate Zilei Victoriei și memoriei eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei au loc și la Comrat.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Cântece patritotice, flori și dispoziție de sărbătoare. Acesta este atmosfera pe străzile centrale ale municipiului Comrat de Ziua Victoriei. 

De dimineață devreme, câteva sute de oameni s-au adunat în centrul Comratului. Coloana cetățenilor, ca și în alți ani, a pornit în marș de-a lungul străzii centrale „Lenin” din Comrat și s-a îndreptat spre Memorialul Gloriei Militare. Coloana a fost condusă de bașcanul Găgăuziei Irina Vlah și președintele Adunării Naționale Vladimir Kissa. 

© Sputnik / Maxim TopalZiua Victoriei la Comrat
Cum este sărbătorită Ziua Victoriei în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Ziua Victoriei la Comrat

„Consider că sărbătoarea Victoriei - 9 Mai - poate deveni Ziua unității noastre. O zi în care ne amintim că cele mai mari realizări ale omenirii au fost atinse atunci când oamenii s-au unit, au lucrat împreună și s-au susținut reciproc. 9 Mai este o zi de sărbătorire a păcii și a liniștii, a respectului și ajutorului reciproc. Ziua în care îi comemorăm pe cei care și-au dat viața pentru ca astăzi să trăim, să studiem și să lucrăm în pace și armonie", a menționat Irina Vlah.

© Photo : Пресс-служба Башкана ГагаузииBașcanul Irina Vlah la evenimentul de comemorare a eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei
Cum este sărbătorită Ziua Victoriei în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Bașcanul Irina Vlah la evenimentul de comemorare a eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Președintele Adunării Naționale din UTA Găgăuzia, Vladimir Kissa, a precizat că bunicii noștri au făcut totul pentru a putea trăi sub un cer liniștit, pentru a avea un viitor luminos

„Vreau să mă închin adânc în fața tuturor veteranilor. Trebuie să facem totul pentru ca copiii noștri să nu știe ce este războiul", a adăugat Vladimir Kissa.

© Sputnik / Maxim TopalZiua Victoriei, marcată la Comrat
Cum este sărbătorită Ziua Victoriei în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Ziua Victoriei, marcată la Comrat

Evenimentele dedicate celebrării zilei de 9 Mai se desfășoară în toate orașele din UTA Găgăuzia. Sărbătoarea se va încheia cu evenimentul de seară „1418 candele ale memoriei” și concertul de cântece militar-patriotice. Evenimentele de seară vor avea loc la Memorialul Gloriei Militare al municipiului Comrat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0