Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, chișinăuieni! Ce se întâmplă la intrarea în cimitirele din municipiul Chișinău

© Sputnik / Ciobanu VictorCimitirul Doina
Cimitirul Doina - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Abonare
La intrarea fiecărui cimitir din municipiul Chișinău sunt prezenți polițiști. Aceștia vor monitoriza respectarea regulilor impuse de Comisia de Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Respectarea regulilor sanitare impuse de Comisia de Sănătate Publică și ordinea publică din cimitirele din municipiul Chișinău este asigurată de sute de polițiști.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Ceban informează că oamenii vin la morminte pentru a-i pomeni pe cei răposați și în mare parte poartă mască. Primarul mai spune că alți credincioși vin doar pentru a face curat pe morminte și se întorc spre casă.

„Rog să fim înțelegători și în continuare să ținem cont de toate recomandările, pentru a nu fi nevoiți să reintroducem restricțiile. Situația este strict monitorizată, iar informația este transmisă la fiecare câteva minute”, scrie Ceban pe Facebook.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis ieri, pe 8 mai, să permită accesul cetățenilor în cimitirele din Capitală, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare. Este strict interzis consumul de produse alimentare și băuturi alcoolice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0