Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 20 de mii de oameni au participat la marșul „Regimentul nemuritor”

© Sputnik / Mihai CarausБессмертный полк
Бессмертный полк - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Abonare
Coloana formată din aproape 20 de mii oameni participanți la marșul „Regimentul nemuritor” a ajuns la Complexul Memorial „Eternitate”.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. La marșul „Regimentul Nemuritor”, dedicat Zilei Victoriei, care a început în Piața Marii Adunări Naționale, au participat aproape 20 de mii de oameni, anunță liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon, care împreună cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a mers în coloană. 

La Chișinău se desfășoară marșul Regimentul Nemuritor - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Societate
Mii de oameni s-au adunat la Chișinău pentru a participa la marșul „Regimentul nemuritor”

„Regimentul nemuritor” a ajuns la Complexul Memorial Eternitate, unde oficialii au depus flori în memoria celor care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

„Cred că pentru toți cetățenii Republicii Moldova astăzi este sărbătoare. Ziua Victoriei este și sărbătoarea familiei mele. Fiecare din noi trebuie să ținem minte faptele eroice ale părinților, buneilor și străbuneilor noștri datorită cărora trăim în pace. Celor care încearcă să interpreteze le sugerez să stea de vorbă cu veteranii care au mai rămas în viață. Dacă o să intrați în detalii despre ce s-a întâmplat cu 76 de ani în urmă, veți face tot posibilul ca această sărbătoare să existe”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon. 

Coloana a pornit din Piața Marii Adunări Naționale la ora 10:00. Acțiunea a fost organizată de Comitetul Național de Coordonare a Victoriei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0