Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Undă verde la nunți și cumătrii în Chișinău: Care sunt regulile impuse de Comisie

CC0 / Pixabay / Pexels / Nuntă
Nuntă - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Abonare
Evenimentele festive au fost permise în Capitală, dar cu un număr de maximum 50 de invitați. Decizia a fost luată sâmbătă de către Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău. 

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. CESP a decis sâmbătă, 8 mai, că se permite desfășurarea evenimentelor festive precum zile de nașteri, nunți și cumătrii, dar cu maximum 50 de invitați și cu respectarea strictă a măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Cimitir - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Societate
Cimitirele din Capitală vor fi deschise de Paștele Blajinilor
Totodată, va fi obligatorie întocmirea de către organizatori a listei participanților pentru a se face evidența epidemiologică. Astfel, în listă se va indica numele, prenumele, codul personal, numărul de telefon, adresa de e-mail și domiciliul invitatului. Comisia mai recomandă că aceste evenimente să se desfășoare în spații deschise. 

CESP a mai decis că rămâne în vigoare interdicția de activitate a cluburilor de noapte, discotecilor și a ringurilor de dans.

Amintim că CESP a municipiului Chișinău a mai decis ca unitățile de alimentație publică să activeze până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică. Totodată, a fost permisă utilizarea teraselor în aer liber după regulile vechi.

Comisia a mai dispus ca centrele comerciale, dar unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău pot să activeze până la 22:00.

Hotărârea integrală a Comisie Extraordinare pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău poate fi accesată aici

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0