Republica Belarus și-a creat propriul vaccin împotriva coronavirusului

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaЛиния розлива инъекционных препаратов шприц-доза вакцины "ЭпиВакКорона"
Линия розлива инъекционных препаратов шприц-доза вакцины ЭпиВакКорона - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Abonare
Studiile clinice ale vaccinului bielorus pot începe până la sfârșitul anului 2022. Anterior, în țară nu s-au dezvoltat sau produs preparate vaccinale.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Oamenii de știință din Belarus au creat un vaccin împotriva infecției cu coronavirus (COVID-19), a declarat președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Lukașenko și Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Politică
Imagini video curioase: Ce i-a arătat Alexandr Lukașenko lui Igor Dodon
"Ieri am primit în eprubetă vaccinul nostru – bielorus. Un alt vaccin, diferit de cel pe care îl cumpărăm astăzi. După cum îl numesc medicii, un vaccin viu", a spus Lukașenko.

Președintele a adăugat că nu trebuie de grăbit, trebuie de urmărit modul în care virusul se schimbă, relatează Sputnik Belarus. Trebuie de creat un vaccin care să fie eficient împotriva noilor tulpini, a subliniat Lukașenko.

"Astăzi avem vaccinuri care funcționează. Am cumpărat vaccinuri chinezești, care au fost făcute după tehnologiile rusești. Iar mâine ne vom adapta propriul vaccin, care se află deja în eprubetă, la tulpina care va exista. Cine știe cum va fi viața", a declarat Lukașenko.

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele belarus Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Politică
Foto: Igor Dodon s-a întâlnit cu Alexandr Lukașenko - Ce compliment i-a făcut liderul PSRM
Anterior, președintele Belarusului a ordonat să se dezvolte un vaccin autohton împotriva coronavirusului, spunând că aceasta este o chestiune de onoare pentru Ministerul Sănătății și pentru Academia Națională de Științe.

"Să dezvoltați cel mai bun vaccin în cel mai scurt timp posibil. De ce cel mai bun – pentru că aveți deja experiență", a spus președintele.

Ministrul Sănătății al Republicii Belarus, Dmitrii Pinevici, a mai spus că studiile clinice ale vaccinului ar putea începe până la sfârșitul anului 2022.

În 2021, este planificată efectuarea activităților de cercetare pentru crearea prototipului medicamentului, în 2022-2023 – efectuarea studiilor preclinice și clinice. Anterior, în Belarus nu au fost dezvoltate sau produse preparate vaccinale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0