Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Crimeea a comentat apelul SUA de a transmite peninsula Ucrainei

© SputnikКрым
Крым - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Abonare
Vicepremierul Crimeii, Georgy Muradov, a calificat drept ofensatoare cererea Washingtonului de a readuce peninsula în componența Ucrainei.

BUCUREȘTI, 8 mai Sputnik. Vicepremierul Guvernului Crimeii, Reprezentantul permanent al Republicii pe lângă președintele Rusiei, Georgy Muradov, a calificat drept ofensatoare cererea Washingtonului de a readuce peninsula în componența Ucrainei.

Корабли стран НАТО в Черном море - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
În acest fel a comentat el afirmațiile de pe pagina de Facebook în limba rusă a Ambasadei SUA, în care Washingtonul solicită transferul controlului deplin asupra Crimeei către Kiev.

„Prin cererea sa de a restitui teritoriul Crimeei Ucrainei, Departamentul de Stat al SUA i-a insultat nu numai pe proprietarii vechiului pământ Taurida, care au decis în mod independent unde să trăiască și cine ar trebui să fie, ci și pe toate popoarele lumii care au luptat pentru suveranitatea și autodeterminarea lor", a declarat Muradov pentru RIA Novosti.

El a subliniat că Crimeea nu este un teritoriu, ci, în primul rând, un popor care, spre deosebire de „tinerii cowboy americani”, are o experiență de 2500 de ani de statalitate.

„Crimeea este acel loc sacru, rădăcina din care lumea rusă a crescut cu mai bine de o mie de ani în urmă - nucleul civilizației creștine din Est. Nu vor putea ajunge la rădăcina Crimeii, deoarece este carne și sânge rus, și, prin urmare, este protejată de toată puterea statului rus ", a spus Muradov.

Reprezentantul permanent a calificat dorința Statelor Unite de a le lua crimeenilor patria ca pe o idee delirantă.

„Toate acestea ne fac doar le dăm un sfat celor care vin cu idei atât de prostești: întoarceți teritoriile mexicane ocupate în Mexic, America rusă - către Rusia și statele occidentale americane care odată s-au răzvrătit împotriva Marii Britanii - la coroana engleză. Atunci să dai sfaturi altor popoare. Și îi invit pe colegii mei - diplomați americani - să vină în Crimeea pentru a-i învăța istoria ", a conchis interlocutorul agenției.

Корабль Королевского флота Великобритании - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
„Crimeea este locul potrivit”. Britanicii, despre războiul cu Rusia

Crimeea a devenit parte componenta a Rusiei în urma unui referendum în martie 2014, în care 96,77% dintre alegătorii din Crimeea și 95,6% dintre locuitorii Sevastopolului s-au pronunțat în favoarea aderării la Rusia . Autoritățile din Crimeea au organizat un referendum în urma loviturii de stat din Ucraina în februarie 2014. Ucraina consideră că Crimeea este teritoriul său propriu, dar ocupat temporar. Conducerea rusă a afirmat în repetate rânduri că locuitorii din Crimeea, în deplină conformitate cu dreptul internațional și Carta ONU, au votat pentru reunificarea cu Rusia. Potrivit președintelui rus, problema Crimeei este „definitiv închisă”.

În aprilie 2014, autoritățile ucrainene au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor LPR și DPR , care și-au declarat independența după lovitura de stat. Conform celor mai recente date ONU, aproximativ 13 mii de persoane au devenit victime ale conflictului. Problema rezolvării situației din Donbass este discutată, în special, în cadrul ședințelor de la Minsk ale grupului de contact, care din septembrie 2014 a adoptat deja trei documente care reglementează pașii de decalare a conflictului. Cu toate acestea, după acordurile de armistițiu dintre părțile la conflict, împușcăturile continuă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0