Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când vom putea scăpa de valurile de COVID – medici germani

© Sputnik / Николай Филяков / Accesați arhiva multimediaГермания ослабляет карантинные меры
Германия ослабляет карантинные меры - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Abonare
Medicii germani au explicat în ce condiții pandemia de coronavirus ar putea înceta să se răspândească în valuri.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Coronavirusul Sars-CoV-2 va înceta să se răspândească în valuri atunci când ponderea oamenilor cu imunitate va ajunge la 80 la sută, a declarat Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch de pe lângă Ministerul german al Sănătății.

Bundestag (Archiv) - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Germania a aprobat facilitățile acordate persoanelor vaccinate

Vineri, ministrul Sănătății al Germaniei, Jens Spahn, a declarat că al treilea val al pandemiei a fost învins în Germania, morbiditatea rămâne încă la un nivel înalt, dar se diminuează.

“Nu putem renunța la o parte semnificativă a restricțiilor până când ponderea oamenilor cu reacții imune, dobândite prin vaccinare sau în urma suportării bolii, cu o ulterioară vaccinare - și atâta timp cât există varianta britanică a virusului, nu va ajunge la 80 la sută. Atunci vor fi noi infectări, noi focare, însă nu vor exista valuri. Atunci pandemia va fi sub control”, a declarat Wieler în cadrul unei conferințe.

În legătură cu acest fapt, Wieler a îndemnat să se renunțe la grabă în anularea restricțiilor sanitare.

“Nu putem anula restricțiile fără un plan. În fiecare săptămână crește numărul persoanelor vaccinate, iată de ce unele restricții pot fi ridicate. Trebuie să ne vaccinăm operativ și să anulăm restricțiile în mod controlat. Cu cât este mai înalt gradul de vaccinare, cu atât mai multe cazuri de infecție am putea preveni. Creșterea nivelului de vaccinare în viitorul apropiat va relaxa semnificativ situația”, a declarat Wieler.

Campania de vaccinare în masa împotriva COVID-19 a demarat în Germania pe 27 decembrie a anului trecut. În prezent, peste 7,3 milioane de persoane (8,8 la sută) din populație au fost vaccinate, iar prima doză de vaccin și-au administrat-o 26,2 milioane de persoane (31,5 la sută).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0