Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 500 de angajați IGSU, la datorie de Paștele Blajinilor

© Sputnik / Mihai CarausSmurd Moldova 112
Smurd Moldova 112 - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timp ce pentru majoritatea moldovenilor vin trei zile libere, cu ocazia Paștelor Blajinilor, peste 500 de angajați ai IGSU vor fi la datorie.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Peste 500 de angajați Inspectoratului General pentru Situații de Urgenă vor fi la datorie de Paștele Blajinilor. Totodată, 150 de unități de tehnică sunt pregătite pentru misiuni de salvare.

Într-un comunicat al IGSU este precizat că salvatorii și pompierii vor fi gata să intervină la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, stingerea incendiilor și focarelor de ardere, dar și pentru lucrări de deblocare.

Полицейская мигалка  - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Societate
Mii de polițiști, scoși la intervenție: Care este motivul

Acțiuni de prevenire a situațiilor de risc sunt întreprinse de ofițerii IGSU dislocați în teritoriu, care atenționează oamenii despre pericolul nerespectării regulilor antiincendiare.
„Pompierii îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, dar și nimicirea gunoiului menajer. Mai mult, o atenție sporită este acordată și persoanelor care întreprind acțiuni de curățire a teritoriilor cimitirelor. În acest sens, salvatorii îndeamnă persoanele să nu aprindă vegetația uscată sau gunoiul depozitat pentru a evita producerea incendiilor. În caz de situații excepționale oamenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112. Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în zilele de Paști angajații IGSU au intervenit în 150 situații de risc”, este precizat în informarea de presă a IGSU. 

În perioada sărbătorilor Pascale angajații instituțiilor resposabile de securitate și ordine publică activează într-un număr sporit. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0