Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: Vom putea vota de la locul aflării în ziua alegerilor

© Photo : Miroslav RotariPrezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Abonare
Cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova vor putea vota de la locul aflării în ziua alegerilor parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Cetățenii moldoveni cu drept de vot pot depune deja cereri privind declararea locului nou de ședere, pentru a putea vota de la locul aflării în ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. 

„Pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze. Prin această procedură, alegătorul va fi înscris în lista electorală a secției de votare conform locului de ședere declarat și își va putea exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare”, precizează Comisia Electorală Centrală într-un comunicat de presă.

Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Politică
CEC se pronunță asupra ce partide au dreptul să participe la alegerile din 11 iulie

De precizat, declaraţiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile, iar termenul de depunere a declarațiilor pentru stabilirea noului loc de ședere este 10 iunie inclusiv.

Amintim, Comisia Electorală Centrală a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie. Documentul aprobat de CEC stabilește acțiunile ce urmează să fie întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral. Acest calendar urmează să fie transmis spre informare şi realizare în limita competențelor partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început în data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0