Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Delegația care a mers la Minsk a vizitat complexul memorial „Hatîn”

© Photo : Facebook / Zinaida GreceanîiComplexul memorial „Hatîn”
Complexul memorial „Hatîn” - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Abonare
Președintele Parlamentului, împreună cu delegația cu care a mers la Minsk, au vizitat complexul memorial „Hatîn” din raionul Logoisk. Greceanîi a scris pe pagina sa de Facebook că în asemenea locuri este greu să fie stăpânite emoțiile.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Zinaida Greceanîi a menționat într-o postare de-a sa că a vizitat complexul memorial „Hatîn”, care se află la 54 de kilometri de Capitala belarusă.

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Politică
Mai mulți oficiali din Moldova au mers la Minsk: Care este scopul vizitei

Complexul a fost creat pentru a aminti oamenilor despre una dintre crimele naziste și pentru a cinsti amintirea victimelor de atunci. 

Președintele Parlamentului a mărturisit că în asemenea locuri îi este foarte greu să-și stăpânească emoțiile. Potrivit lui Greceanîi, în acea localitate aproape 150 de oameni, dintre care fiecare al doilea era copil, au fost arși de vii sau împușcați de fasciști. În postarea sa, șeful Legislativului a menționat că oricine are posibilitatea, trebuie să viziteze acel loc pentru a putea înțelege sensul acelor evenimente. 

„Macabrul de la Hatîn a avut loc pe 22 martie 1943 – un sat întreg a fost făcut una cu pământul de către armata hitleristă.
Pe Coroana memoriei de pe mormântul frățesc este înscris: ”Amintirea poporului despre voi este nemuritoare, așa cum este etern pământul, așa cum este etern soarele luminos deasupra lui!”, a mai scris Zinaida Greceanîi.

Amintim că Zinaida Greceanîi, dar și deputații Vasile Bolea, Radu Mudreac, secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, precum și ministrul în exercițiu al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, se află într-o vizită oficială la Minsk.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0