Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acțiuni de Ziua Victoriei: Vals, expoziția „Eliberarea Europei” și „Regimentul Nemuritor”

© Sputnik / OsmatescoФлешмоб "Вальс Победы" в Кишиневе 2019
Флешмоб Вальс Победы в Кишиневе 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
Câteva zeci de tineri au dansat ”Valsul Victoriei” în centrul Chișinăului, în cinstea aniversării a 76 de ani de la victoria poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Joi, în capitala Moldovei a fost organizat un flashmob – zeci de oameni ai interpretat ”Valsul Victoriei”. După dans, tinerii au desfășurat în centrul Chișinăului – de la Catedrala Mitropolitană până la Arcul de Triumf - panglica Sf. Gheorghe, cu o lungime de 76 de metri.

”Valsul Victoriei” este un eveniment tradițional în cadrul căruia tinerii gardiști dansează vals în ritmurile unor cântece din timpul războiului, în centrul capitalei Moldovei. Această acțiune este important în contextul aniversării a 76 de ani de la victoria poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, este menționat într-un comunicat al organizatorilor acțiunii.

Menționăm că pe 9 mai la Chișinău va avea loc Marșul Memoriei „Regimentul Nemuritor”. Acest lucru a fost anunțat anterior de Comitetul Național de Coordonare „Victoria”. Coloana se va deplasa din piața principală a Capitalei până la Memorialul „Eternitate”.

În afară de aceasta, de Ziua Marii Victorii, Casa Rusă din Chișinău împreună cu Agenția Internațională de Presă „Rossia Segodnia” și Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova vor inaugura expoziția foto „Eliberarea Europei” în Parcul Afgan din Capitală.

De asemenea, pe 9 mai, pe cerul deasupra capitalei Moldovei, parașutiștii vor desfășura în aer cea mai mare copie din lume a Drapelului Victoriei, având mărimea de 50 pe 25 de metri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0