Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Yemen: Dezastrul provocat la Tarim de ploi torențiale și inundații – Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Imaginile filmate cu drona arată proporția dezastrului provocat de ploile torențiale și inundațiile care s-au abătut asupra orașului yemenit Tarim.

Ploile torențiale și inundațiile fulgerătoare care au lovit Yemenul au provocat un adevărat dezastru, fiind afectate mii de familii. Precipitațiile au început la mijlocul lunii aprilie și s-au intensificat recent.

Potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), ploile torențiale au lăsat în urmă morți și răniți, au distrus infrastructura și casele.

Cel puțin patru persoane au fost ucise de inundații în orașul istoric Tarim, provincia centrală Hadramout, decese au fost înregistrate și în alte regiuni ale țării. Autoritățile locale au raportat că inundațiile au distrus drumul principal din Tarim către capitala Sanaa și au sporit teama de răspândirea unor infecții.

ONU menționează că, anual, în Yemen mor zeci de persoane din cauza inundațiilor provocate de ploile torențiale, țara fiind afectată și așa de cea mai gravă criză umanitară din cauza războiului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0