Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Minsk a fost semnată Declarația de cooperare între parlamentele Moldovei și Belarusului

© Photo : House of Representatives of the National Assembly of the Republic of BelarusВ Минске подписана совместная декларация парламента Молдовы и Нацсобрания Беларуси
В Минске подписана совместная декларация парламента Молдовы и Нацсобрания Беларуси - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
Documentul a fost semnat de spicherul forului legislativ al Moldovei și reprezentanții Adunării Naționale a Republicii Belarus.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus a fost semnată miercuri la Minsk, informează serviciul de presă al Legislativului.

Ceremonia de semnare a avut loc la Casa Guvernului de la Minsk, în cadrul unei vizite oficiale în Belarus.

Din partea Belarusului, documentul a fost semnat de Natalia Kocianova – Președintele Consiliului Republicii al Adunării Naționale și de Vladimir Andreicenko - Președintele Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale.

”În Declarație este exprimată determinarea părților pentru dezvoltarea colaborării interparlamentare în corespundere cu interesele ambelor state și popoare, precum și în domeniile comercial-economic, cultural, științific, educație, turism”, este menționat în comunicat.

Totodată, urmează să fie dezvoltat dialogului în domeniul activității legislative, extinderea relațiilor bilaterale interregionale, crearea condițiilor pentru stabilirea legăturilor directe dintre agenții economici.

”La Casa Guvernului, am semnat în Cartea de onoare. Am apreciat drept simbolică aflarea delegației noastre parlamentare în Belarus în ajunul sărbătoririi Zilei Victoriei la care poporul belarus și-a adus un aport extraordinar”, a menționat Zinaida Greceanîi într-o postare pe rețelele de socializare. Ea a transmis ”sincere cuvinte de admirație pentru curajul belarușilor. Suntem mândri de această pagină glorioasă din istoria comună a popoarelor noastre”.

Din componența delegație țării noastre care întreprinde vizita în Belarus fac parte deputații Vasile Bolea și Radu Mudreac, secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, de asemenea, ministrul interimar al Agriculturii Ion Perju.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0