Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezbatere extraordinară despre România și Rusia: Jurnalist în dialog cu Valerii Kuzmin

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaВалерий Кузьмин, Valeri Kuzmin
Валерий Кузьмин, Valeri Kuzmin - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
Adrian Severin, Cristian Diaconescu, Cozmin Gușă, Petrișor Peiu și Răzvan Savaliuc au comentat și completat dialogul ambasadorului Valerii Kuzmin cu Mădălin Ionescu, într-o emisiune despre relația României cu Rusia.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Cunoscutul realizator TV Mădălin Ionescu a avut curajul de a realiza un interviu cu ambasadorul Rusiei, dr. Valery Kuzmin. Spun ”curajul”, pentru că suntem într-o perioadă în care dacă te referi la Rusia altfel decât critic sau chiar acuzator ești imediat atacat de o mulțime de publicații și de influenceri agresivi – așa zis ”pro-occidentali”.

Ежегодное послание президента РФ Федеральному Собранию - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Politică
Un fost ministru de Externe român i-a scris lui Putin: Românii nu sunt neprietenii Rusiei

Ei bine, televiziunea ”Metropola”, de care ține emisiunea „Mădălin Ionescu Show” a avut temeritatea de a încerca o formulă complexă, invitând nu mai puțin de cinci comentatori de elită pentru a analiza cele spuse de ambasadorul rus, dar și pentru a dezbate pe tema relației româno-ruse.

Astfel, la emisiune au participat foștii miniștrii de Externe Adrian Severin și Cristian Diaconescu, fostul deputat și secretar general PSD geopoliticianul Cozmin Gușă, profesorul Petrișor Peiu, fost secretar de stat la Economie și Investiții străine, consilier al premierilor Radu Vasile și Adrian Năstase – și nu în ultimul rând cunoscutul jurnalist de investigații Răzvan Savaliuc, fondatorul grupului de presă ”Lumea Justiției”.

A rezultat o dezbatere de excepție, de înalt nivel, într-un spirit constructiv – chiar dacă opiniile și abordările au fost de multe ori diferite.

© Screenshot / Facebook/Mădălin Augustin Ionescu Emisiunea „Mădălin Ionescu Show”
Dezbatere extraordinară despre România și Rusia: Jurnalist în dialog cu Valerii Kuzmin - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Emisiunea „Mădălin Ionescu Show”

”Valery Kuzmin nu ocolește niciuna din temele importante pentru români și... dacă va așteptați sa urmăriți răspunsuri spectaculoase la întrebările adresate, ei bine ... chiar așa va fi”, a transmis în deschidere Mădălin Ionescu.  

Apreciatul realizator TV e abordat teme fierbinți precum – ”Cât de deteriorate sunt relațiile României cu Rusia”, dacă există riscul unui război, ”ce părere are marea putere răsăriteană despre o eventuala unire a țării noastre cu Republica Moldova”.

”Despre restituirea tezaurului, ce afaceri ar vrea Rusia sa facă cu România, ce părere are ambasadorul Rusiei despre vaccinurile anti - COVID și de ce crede ca vaccinul rusesc e mai bun, cum comentează afirmațiile recente ale ministrului roman de externe – iată câteva dintre temele discutate într-o emisiune de excepție – a cărei înregistrare o puteți urmări mai jos.

O precizare: în emisiunea cu invitați nu a fost prezentat interviul integral cu Valery Kuzmin – ci numai fragmente. Interviu integral va fi transmis de Metropola TV sâmbătă, 8 mai, de la ora 19.

De asemenea, Sputnik va publica dialogul cu ambasadorul rus luni, 10 mai.

Aici puteți urmări înregistrarea emisiunii – așa cum spuneam, o realizare jurnalistică de excepție – și poate cea mai bună emisiune dedicată relației româno-ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0