Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ca în Evul Mediu: un prinț austriac a împușcat cel mai mare urs din România și din UE

© Photo : Кишиневский зоопаркВорчун на свободе!
Ворчун на свободе! - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
Asociațiile Agent Green și VGT (din Austria) au dezvăluit că un prinț din Austria a ucis cel mai mare urs din România și poate chiar din UE, fapt care amintește de privilegiile aristocraților din Evul Mediu.

Un urs surprins în timp ce dansează lângă un copac - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2020
Incredibil: Un urs surprins în timp ce dansează lângă un copac
BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Agent Green a anunțat un fapt fără precedent: cel mai mare urs din România, cunoscut sub numele Arthur, a fost ucis de un prinț din Austria.

Potrivit site-ului Agent Green, prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie, și, contra unei taxe de 7.000 de euro și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Doar că prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților.

„Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum”, a declarat Gabriel Păun, președintele Agent Green.

© Photo : Agent GreenArthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
Ca în Evul Mediu: un prinț austriac a împușcat cel mai mare urs din România și din UE - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

El arată că prințul nu putea să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii și consideră că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor ci să omoare ursul și să își ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăța pe perete.

”Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit”, a acuzat președintele Agent Green.

Agent Green mai menționează că ursul brun este o specie strict protejată de legislația UE și de Convenția de la Berna, iar derogările sunt excepții care se dau în cazuri extreme de la caz la caz.

”Uciderea lui Arthur este extrem de suspectă și este de competența poliției să facă lumina în acest caz”, a mai spus Gabriel Păun.

Cazul arată, în plus, că România a devenit terenul de vânătoare ilegală al potentaților din Occident, demonstrându-se o reîntoarcere a țării la legile Evului Mediu, când doar aristocrații aveau drept de vânătoare, iar iobagii trebuiau să suporte pagubele făcute de animale fără să aibă drept să intervină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0