Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bustul lui Ion Soltâs a fost inaugurat solemn la Minsk

© Photo : Facebook / Dodon IgorВ Минске установлен бюст в честь Героя Советского Союза Иона Солтыса.
В Минске установлен бюст в честь Героя Советского Союза Иона Солтыса. - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și liderul socialiștilor Igor Dodon au participat la dezvăluirea monumentului lui Ion Soltâs, care este erou al Uniunii Sovietice și originar din Moldova.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Un monument în cinstea eroului Marelui Război pentru Apărarea Patriei Ion Soltâs a fost dezvelit solemn în capitala Belarusului.

La ceremonia de inaugurare a bustului eroului Uniunii Sovietice au participat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Monumentul este instalat pe strada Iona Soltâs din Minsk și este realizat din bronz, are o înălțime de 3,5 metri. Monumentul a fost realizat de celebrul sculptor Hizri Asadulaev, autorul multor sculpturi din Belarus.

În 1945, soldatul sovietic Ion Soltâs, în vârstă de 22 de ani, a repetat isprava lui Alexander Matrosov, astupând cu propriul piept ambrazura buncărului inamic. A fost înmormântat nu departe de câmpul de luptă pe care a căzut, în partea de vest a Treben Mali, în Polonia.

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova a efectuat o vizită oficială la Minsk. În timpul vizitei, a fost semnată o declarație comună privind cooperarea între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0