Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Madrid: Mii de oameni sărbătoresc pe străzi victoria în alegeri a Partidului Popular

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mii de susținători ai Partidului Popular din Spania au ieșit marți pe străzile din Madrid pentru a sărbători victoria în alegerilor locale alături de candidata câștigătoare Isabel Diaz Ayuso.

Popularitatea lui Ayuso a crescut datorită succesului ei în menținerea Madridului deschis cu orice preț în timpul pandemiei. Candidatul Partidului Popular conservator a fost marele câștigător la alegerile de la marți de la Madrid, obținând mai multe locuri în adunarea regională decât toate cele trei partide de stânga laolaltă.

"Acest lucru va fi atât de benefic pentru Madrid, deoarece toate locurile vor fi deschise. Antreprenorii vor putea câștiga bani și vor continua să lucreze și va fi atât de bine pentru noi toți", a declarat Lucia, susținătoare a Partidului Popular.

Cu 99 la sută din voturi numărate, Ayuso, actuala președintă a regiunii, a obținut deja 65 de locuri, la doar patru locuri de o majoritate absolută de 69. Combinate cu cele 13 locuri pe care le-a câștigat partidul de extremă dreapta Vox, cele două partide au obținut 77 de deputați în total, cu 18 mai mult decât cele 59 de locuri asigurate de partidele de stânga.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0