Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câteva secunde care pot salva vieți - regula cea mai simplă

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaSpălatul mâinilor
Spălatul mâinilor - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
Astăzi este marcată Ziua Mondială a Igienei Mâinilor. În acest an, evenimentul se desfășoară cu sloganul „Câteva secunde pentru a salva vieți: respectă igiena mâinilor”.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. În anul 2021, Organizația Mondială a Sănătății face un apel către lucrătorii din domeniul sănătății și instituțiile medicale să întreprindă acțiuni eficiente de igienă a mâinilor la fiecare punct de îngrijire, pentru a reduce infecțiile asociate asistenței medicale. 

© Photo : Ministerul Sănătății Muncii și Protecției SocialeCum respectăm igiena mâinilor
Câteva secunde care pot salva vieți - regula cea mai simplă - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Cum respectăm igiena mâinilor

Respectarea regulilor de igienă a mâinilor este absolut necesară pentru a preveni și a trata infecțiile. Aceasta este relevantă pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății, pacienții și familiile acestora. Datele OMS arată că o igienă corectă a mâinilor previne până la 50% din infecțiile ce pot fi evitate în timpul acordării asistenței medicale și reduce riscul de infectare cu COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 251 504. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 126 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0