Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu peste tot cimitirele vor fi închise de Paștele Blajinilor: Unde este liber accesul

© Sputnik / Victor CiobanuCimitir
Cimitir - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Abonare
Dacă în municipiul Chișinău cimitirele vor fi închise de Paștele Blajinilor, atunci la Edineț oamenii vor putea merge pentru a-i pomeni pe cei răposați. Decizia a fost luată de membrii Comisiei teritoriale pentru Situații Excepționale.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Potrivit deciziei luate de Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Edineț, accesul în cimitire va fi permisă, însă cu respectarea mai multor condiții. Astfel, sunt impuse următoarele restricții: 

Paștele Blajinilor în Capitală, cu cimitirele închise  - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Video
Cimitirele din Chișinău, închise de Blajini: Moldovenii, despre decizia autorităților
Admiterea pe teritoriul cimitirului a unui număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 m.p. pentru fiecare persoană şi o distanță fizică de de minim 2 metri între persoanele participante la activitățile religioase. Fluxul de persoane va fi dirijat așa încât să se evite aglomerațiile, iar la fiecare mormânt să fie prezenți nu mai mult de opt oameni, rude de gradele I (bunici, părinți nepoți).
  • Efectuarea triajului observațional şi măsurarea temperaturii corpului la intrarea în cimitire a fiecărei persoane, cu interzicerea accesului în interior a celor care prezintă simptome ale infecției respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau stare febrilă şi informarea lor despre necesitatea consultării medicului.
  • Purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata aflării pe teritoriul cimitirului. 
  • Deocamdată, nu se știe numărul exact al raioanelor care vor decide să permită accesul cetățenilor de Paștele Blajinilor. 

    Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
    Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

    Fluxul de știri
    0