Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Construcția gazoductului "Nord Stream – 2" ar putea fi reluată la sfârșitul lunii mai

© AP Photo / Dmitry LovetskyСеверный поток-2
Северный поток-2 - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Abonare
Renunțarea la finalizarea magistralei ar însemna o povară și mai mare asupra mediului înconjurător, reducerea securității aprovizionării și prețuri mai mari la resursele energetice.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Procesul intentat de ecologiștii germani (organizația Nabu) suspendă autorizarea dată de Agenția Maritimă și Hidrografică Federală (BSH) pentru construcția gazoductului "Nord Stream – 2", dar lucrările pot fi reluate la sfârșitul lunii mai. Acest lucru a fost declarat de către serviciul de presă al autorității de reglementare, informează RIA Novosti.

Nabu a contestat autorizarea BSH, care a aprobat instalarea conductei în zona economică exclusivă a Germaniei în Marea Baltică, pe o suprafață de 16,5 kilometri. Suspendarea este în vigoare până la începutul verii.

"De la sfârșitul lunii mai va fi permisă continuarea construcției "Nord Stream – 2" în conformitate cu situația actuală. În martie 2018, "Nord Stream – 2" a primit o autorizație permanentă pentru instalarea conductei de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii septembrie", a declarat serviciul de presă al BSH.

Nord Stream -2 ar putea fi interzis - cum vor răspunde Rusia și Germania - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Video
"Nord Stream -2" ar putea fi interzis - cum vor răspunde Rusia și Germania
Ecologiștii consideră că "Nord Stream – 2" distruge habitatul de la fundul mării – o suprafață de peste 16 terenuri de fotbal. Ei au îndoieli în privința faptului că Germania are nevoie în general de acest proiect.

În același timp, potrivit șefului Comitetului de Est al economiei germane, Oliver Hermes, renunțarea la finalizarea magistralei ar însemna o povară și mai mare asupra mediului înconjurător, reducerea securității aprovizionării și prețuri mai mari la resursele energetice.

Proiectul "Nord Stream – 2"

"Nord Stream – 2" presupune construirea a două conducte, cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an, de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania. De asemenea, gazoductul va trece prin zonele economice teritoriale sau exclusive ale Finlandei, Suediei și Danemarcei.

Statele Unite își promovează propriul gaz lichefiat în Europa și încearcă să împiedice finalizarea construcției magistralei rusești. În decembrie 2019, Washingtonul a impus sancțiuni companiilor implicate în proiect, în urma cărora compania elvețiană Swiss Allseas a încetat imediat lucrările. Instalarea a fost reluată un an mai târziu: în decembrie 2020, operatorul Nord Stream 2 AG, cu ajutorul barjei "Fortuna", a instalat 2,6 kilometri de țevi în apele Germaniei.

Acum, construcția a ajuns la etapa finală. Șeful consiliului de directori al companiei "Gazprom", Viktor Zubkov, a declarat că proiectul va fi finalizat în acest an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0