Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban către consilierii PAS: Nu lăsați oamenii fără terase

© Sputnik / Mihai CarausHoreca
Horeca  - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Abonare
Agenții economici din domeniul HoReCa, care activează în municipiul Chișinău, riscă să rămână fără terase de vară în 2021. Primarul Ion Ceban susține că de vină ar fi consilierii de la PAS care nu vor să semneze pentru modificarea procedurii de amplasare.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, susține că administratorii localurilor care vor să amplaseze terase în aer liber sunt în dificultate. Asta pentru că reprezentanții PAS din CMC nu vor să semneze pentru modificarea procedurii de amplasare a teraselor de vară.

Автомобильная пробка - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2021
Societate
VIDEO: Cum este traficul la intrarea în Chișinău în seara celei de-a doua zi de Paște
"Nu avem claritate pentru că membrii PAS din CMC nu semnează, invocând verzi și uscate la propriu. De râsul găinilor. Argumente pe care nu le înțeleg nici administratorii de localuri. Nici nu înțelegem ce propun ei, să convocăm încă o ședință CMC și să achităm câte 3 mii de lei la fiecare membri pentru a schimba ceea ce nu există? Oamenii sunt de pe altă planetă. Fac apel: Deblocați situația și nu încercați să jupuiți municipalitatea. Nu faceți PR politic acolo unde nu e cazul. Dați-le voie oamenilor să lucreze, nu trebuie să vă bateți joc în acest hal. Semnați această decizie să nu ținem oamenii în suspans", a declarat Ion Ceban.

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova a anunțat că agenții economici au fost în imposibilitate de a-și primi autorizațiile de funcționare pentru sezonul aprilie – octombrie. Asta după ce anul trecut, Consiliul Municipal Chișinău a intervenit cu modificări la Cerințele privind organizarea teraselor, care presupune că fiecare terasă de pe teritoriul Capitalei va putea activa doar dacă Consiliul Municipal se întrunește în ședință, asigură cvorumul necesar și votează individual pentru fiecare terasă.

Reprezentanții MĂR precizează că, deși pe 15 aprilie 2021 Consiliul Municipal a votat cu 26 de voturi pentru excluderea acestor prevederi, astfel ca cerințele pentru organizarea teraselor să rămână ca și anul trecut, până în prezent Cerințele actualizate nu sunt semnate și publicate pentru a intra în vigoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0