Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decretul privind dizolvarea Parlamentului, în Monitorul Oficial

© Sputnik / Mihai CarausParlament
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2021
Abonare
Decretul președintelui Maia Sandu privind dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate pentru 11 iulie a fost publicat în Monitorul Oficial.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Înalta Curte a stabilit în data de 28 aprilie că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională.

Анжела Колацки - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Vor reuși oare socialiștii lui Dodon să contracareze PAS – expert
Astfel, șeful statului, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. În aceeași zi, șeful statului a anunțat că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. 

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii lei.

Anterior, analistul politic Roman Mihăeș a declarat într-un comentariu pentru Sputnik Moldova că în noul parlament, cel mai probabil, vor intra trei partide, iar viitoarea coaliție de guvernare va depinde de echilibrul de putere.

"Pot spune cu încredere că unele partide nu vor fi în Parlament. Este puțin probabil ca deputații care au plecat din Partidul Democrat să intre în următorul Legislativ. Mă refer la Partidul Democrat, PRO Moldova și Pentru Moldova. Poate că grupul Pentru Moldova va fi pe listele Partidului Șor", a precizat Mihăieș.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0