Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a felicitat de Paști pe creștinii ortodocși

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПасхальное богослужение в храме Христа Спасителя
Пасхальное богослужение в храме Христа Спасителя - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Abonare
Putin a remarcat activitatea fructuoasă a Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor confesiuni creștine în ceea ce privește menținerea păcii și bunei înțelegeri în societate.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat cu ocazia Duminicii Luminate a Învierii lui Hristos pe creștinii ortodocși și pe toți cetățenii rușii care sărbătoresc. Telegrama de felicitare a fost publicată pe site-ul Kremlinului, informează RIA Novosti.

"Sărbătoarea Paștelui, întruchipând triumful vieții, bunătății și dreptății, are o imensă semnificație morală. Ea deșteaptă credința, speranța, dorința de a-i ajuta pe cei din jur", citează mesajul președintelui serviciului său de presă.

Putin a remarcat activitatea fructuoasă a Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor confesiuni creștine în ceea ce privește menținerea păcii și bunei înțelegeri în societate, dezvoltarea dialogului interconfesional și interetnic.

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaSlujba de Paști la Catedrala Hristos Mântuitorul
Putin i-a felicitat de Paști pe creștinii ortodocși - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Slujba de Paști la Catedrala Hristos Mântuitorul

”Biserica promovează neobosit în societate înaltele idealuri și tradiții familiale și, de asemenea, se îngrijește de educarea tinerei generații, face multe pentru a soluționa problemele sociale ", a adăugat șeful statului.

În mod deosebit, el a subliniat că prin activitatea sa Biserica a devenit un sprijin spiritual pentru milioane de oameni în actualele timpuri dificile.

Președintele i-a adresat felicitări Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii Kiril, menționând activitatea Bisericii în ceea ce privește păstra valorilor nepieritoare și participarea ei activă la viața socială.

„Astăzi, așa cum s-a întâmplat întotdeauna în timpuri dificile, Biserica își îndreaptă slujirea către sprijinul spiritual al oamenilor, ajutându-i  să reziste”, este menționat în telegramă.

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Serghei Sobianin la slujba de Paști, Catedrala Hristos Mântuitorul
Putin i-a felicitat de Paști pe creștinii ortodocși - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Vladimir Putin și Serghei Sobianin la slujba de Paști, Catedrala Hristos Mântuitorul

O astfel de activitate responsabilă și solicitată este demnă de un sincer respect și recunoaștere, a conchis Putin.

Vladimir Putin, împreună cu Serghei Sobianin, au participat la slujba de Paști la Catedrala Hristos Mântuitorul. Serviciu divin a fost oficiat de Patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii Rusii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0