Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Clasamentul țărilor privind indexul fericirii

Abonare
În cadrul proiectului internațional au fost prezentate rezultatele studiului care relevă în ce statele locuitorii se simt cei mai fericiți.

Clasamentul celor mai fericite țări din lume este un proiect internațional de cercetare, în cadrul căruia este măsurat indicele de fericire al populației din diverse țări. Studiul este realizat de The Earth Institute, centrul de cercetare de pe lângă Universitatea Columbia, sub egida ONU.

Ce salarii trebuie să primească bărbații ca femeile să fie fericite  - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2021
Video
Video: Cât trebuie să câștige un bărbat ca femeia să fie împlinită

Studiul  își propune să prezinte realizările diverselor țări în ceea ce privește capacitatea lor de a le asigura locuitorilor un trai fericit. Primul clasament de acest fel a fost alcătuit în aprilie 2012, fiind prilejuit de Conferința ONU privind fericirea, care a avut loc prin decizia Adunării Generale.

Potrivit autorilor proiectului, aceste studii le pot ajuta liderilor de stat, politicienilor și activiștilor să răspundă mai bine la nevoile și aspirațiile cetățenilor lor, în scopul îmbunătățirii bunăstării și dezvoltării durabile.

În procesul de realizare a ratingului au fost luați în considerare următorii indicatori: PIB-ul pe cap de locuitor, speranța de viață respectarea libertarilor oamenilor, sentimentul de siguranță, încrederea în ziua de mâine, securitatea la locul de muncă, nivelul corupției și indicatori indirecți ai stării sociale, precum și nivelul de încredere și generozitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0