Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Organizarea nunților și cumetriilor în localuri va fi permisă, dar cu unele condiții

CC0 / Pixabay / Takmeomeo / Simbol romantic
Simbol romantic - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Abonare
Nunțile, cumetriile și petrecerile vor fi permise în localuri, însă cu participarea unui număr nu mai mare de 50 de persoane.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Deși în decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică din 29 aprilie 2021 nu se menționează nimic despre organizarea nunților și cumetriilor în localuri, reprezentanții Guvernului au explicat pentru Sputnik Moldova, că potrivit ultimelor prevederi adoptate, se face trimitere la comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică care vor decide inclusiv asupra organizării evenimentelor festive.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Societate
NOI RESTRICȚII COVID înainte de PAȘTE în Moldova - Hotărârea integrală a CNESP
Mai exact, vor administrațiile publice locale vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu COVID-19, aprobat prin Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020. 

Anume în această hotărâre din 11 septembrie 2020 se menționează că se admite organizarea şi desfăşurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, în unităţile de alimentaţie publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate.

Totodată, vor fi întocmite obligatoriu de către organizatori listele de evidență epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă email, adresă de domiciliu). Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0