Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi restricții adoptate de Comisia Sănătate Publică: Iată ce s-a schimbat

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев в режиме ЧП
Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică s-a reunit joi în ședință și a stabilit noi restricții, având în vedere că starea de urgență instituită anterior de Parlament a fost anulată prin hotărârea de miercuri a Curții Constituționale.

CHIȘINĂU, 30 apr - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a reintrodus noi restricții pe teritoriul Republicii Moldova, având în vedere că cele adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale nu mai sunt valabile după anularea stării de urgență. Astfel, va fi instituită stare de urgență în sănătate publică în regiunile unde se atestă un număr mare de infectări cu COVID-19.

Astfel, au fost menținute măsurile epidemiologice instituite și aplicate pe perioada pandemiei.

Rămâne obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice, respectarea igienei mâinilor și păstrarea distanței fizice de cel puțin un metru între persoane.

De asemenea, rămân în vigoare toate măsurile de trecere a frontierei de stat. Astfel, totuși va trebui prezentat, la intrarea în țară, testul PCR negativ la Covid-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. În caz contrar, cetățenii vor trebui să stea două săptămâni în autoizolare.

Învățământul se va desfășura în baza scenariilor stabilite anterior de Ministerul Educației. „Dar în localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu opțiunea de bază va fi instruirea la distanță, cu excepția instituțiilor de educație timpurie”, menționează Guvernul într-un comunicat de presă.  

Iată textul integral al hotărârii: 

Hotarire Cnesp Nr. 54 Din 29.04.2021 Red by DO on Scribd

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0