Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul n-a mai văzut așa ceva: Cum arată noul troleibuz ultramodern din Italia

© Photo : Facebook / Iv CebanUn troleibuz modern va fi pus în circulație la Chișinău
Un troleibuz modern va fi pus în circulație la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Abonare
Primarul Chișinăului Ion Ceban a postat pe Facebook fotografii cu noul troleibuz ultramodern procurat din Italia. Acesta va fi pus în circulație pe străzile Chișinăului.

CHIȘINĂU, 30 apr - Sputnik. Ion Ceban a scris că noul troleibuz procurat de la o companie din Italia a pornit deja spre Chișinău. Acesta va ajunge la Chișinău la sfârșitul săptămânii viitoare, după care va fi supus verificărilor tehnice la Regia de Transport Electric Chișinău.

Luni va porni spre Chișinău și cel de-al doilea troleibuz produs în Italia. 

© Photo : Facebook / Iv CebanUn troleibuz modern va fi pus în circulație la Chișinău
Chișinăul n-a mai văzut așa ceva: Cum arată noul troleibuz ultramodern din Italia  - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Un troleibuz modern va fi pus în circulație la Chișinău

„Troleibuzele sunt din anul 2014, au un parcurs de 200 km, deci practic nu au mers, preţul lor atunci era de 700+ mii euro, evaluarea la ziua de astăzi că au stat în depozit este de 315.000 euro. Noi le-am procurat cu 50.000 euro”, a scris Ion Ceban.

Noile troleibuze dispun de podea coborâtă pe toată lungimea salonului, sisteme de condiționare a aerului, propulsie autonomă, caroserie cu protecție corozivă.

Primarul a remarcat că în cazul acestor troleibuze consumul de energie electrică este mai mic decât al troleibuzelor vechi care circulă actualmente pe străzile din Chişinău. În prezent, RTEC dispune de 392 troleibuze, inclusiv 18 articulate. Potrivit lui Ceban, în ultima jumătate de an la Chișinău au fost aduse 15 troleibuze noi din Belarus și 25 din Riga. De asemenea, alte 10 troleibuze noi, de tip AKSM, cu propulsie autonomă, se asamblează astăzi în atelierul de reparații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0