Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce riscă angajata băncii care a furat 1,6 milioane de lei: Cum a reușit să scoată banii

© Photo : Facebook / Agentie Recrutare Personalghișeu, bancă, amendă
ghișeu, bancă, amendă - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Abonare
Șefa casieriei sucursalei unei bănci din Capitală a fost condamnată la 9 ani închisoare pentru delapidarea a peste 1,6 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Potrivit procurorilor, în perioada mai-septembrie 2019, inculpata ar fi furat 1,6 milioane de lei, iar gaura financiară a fost descoperită în timpul verificărilor de către o Comisiei specializate din cadrul instituției. Mai exact, în cadrul inventarierii s-a stabilit că în loc de 100 000 de dolari, în pachetul sigilat cu numerar se aflau doar 5 455 de dolari.

Asta pentru că 955 de bancnote cu nominalul de ”100 USD” au fost înlocuite cu bancnote cu nominalul de ”1 USD”. Prin urmare, controlul a stabilit un neajuns de 94 540 de dolari, care, conform cursului valutar al BNM, constituia peste 1,6 milioane de lei. Fiind audiată de procurori, femeia, în vârstă de 44 de ani, nu și-a recunoscut vina.

CEC - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Societate
CEC a stabilit de câți bani este nevoie pentru organizarea alegerilor
Totuși, oamenii legii au demonstrat că sustragerea banilor a fost posibilă doar cu participarea inculpatei, aceasta fiind unica care avea acces direct şi obligația de a verifica zilnic soldul mijloacelor bănești transmise de casierii din subordine.

Femeia a fost condamnată la nouă ani de închisoare și privată de dreptul de a deţine funcţii sau de a exercita activități de administrare şi păstrare a bunurilor străine timp de 3 ani. Totodată, inculpata urmează să achite în contul instituției financiare în care a activat un prejudiciu material de circa 35 de mii dolari, iar alte aproximativ 35 de mii de dolari au fost încasate cu titlu de despăgubire de asigurare pentru prejudiciul material compensat. Instanța de judecată a menținut sechestrul aplicat pe un bun imobil ce-i aparține femeii cu drept de proprietate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0