Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi anulate amenzile din timpul stării de urgență? Ce șanse sunt să fie întorși banii

© Sputnik / Mihai CarausPoliție în parc
Poliție în parc - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Magistrații Curții Constituționale au decis că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională, iar acum autoritățile trebuie să anuleze amenzile și să întoarcă banii cetățenilor. Cel puțin asta susține deputatul Liviu Vovc.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Deputatul PPDA Liviu Vovc susține că până în data de 20 aprilie polițiștii din toată țara au aplicat 3 975 de amenzi cetățenilor care au încălcat măsurile impuse pe perioada stării de urgență. Suma totală depășește șapte milioane de lei. În condițiile în care magistrații Curții Constituționale au decis că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională, autoritățile trebuie să anuleze amenzile și să întoarcă banii cetățenilor, consideră Liviu Vovc. 

Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Societate
Curtea Constituțională a anulat starea de urgență: ce restricții mai sunt în vigoare
"Odată cu decizia Curții Constituționale și deciziile luate de Comisia pentru Situații Excepționale își pierd valoarea juridică, iar amenzile pentru nerespectarea interdicțiilor impuse de această Comisie, inclusiv cele pentru nerespectarea regimului special al circulației pe timp de noapte, trebuie anulate, iar banii restituiți cetățenilor. Guvernul și MAI-ul trebuie să acționeze imediat și să găsească soluții pentru a anula aceste amenzi și să întoarcă banii cetățenilor, în caz contrar, instanțele de judecată vor fi inundate cu mii de cereri de revizuire", a precizat Liviu Vovc, deputat PPDA. 

Precizăm că Înalta Curte a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională. Astfel, șeful statului, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit data alegerilor parlamentare anticipate. Este vorba despre data de 11 iulie 2021. Acum urmează să fie identificați banii pentru organizarea scrutinului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0