Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vizita primarului Chişinăului la Sankt Petersburg: Momente emoţionante

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la Sankt Petersburg. El a publicat mai multe fotografii pe rețelele de socializare.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. În timpul vizitei sale de lucru la Sankt Petersburg, primarul Chişinăului, Ion Ceban, a depus flori la monumentul ”Patria-Mamă” de la Cimitirul Memorial Piskariov, în memoria celor căzuți în timpul blocadei de la Leningrad.

”Aici au fost înhumate circa 490 de mii de persoane, victime ale acelei confruntări din al II-lea Război Mondial. Am depus flori și la piatra comemorativă a cetățenilor țării noastre căzuți și înmormântați aici. Poporul moldovenesc își pleacă capul în amintirea celor care și-au pierdut viața. Fiecare persoană care citește jurnalul Tatianei Saviceva este răvășită”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că a depus flori și la monumentul lui Antioh Cantemir, considerat pe bună dreptate cel mai mare poet rus din prima jumătate a secolului al XVIII-lea. De asemenea, împreună cu administraţia Sankt Petersburg-ului, Ceban a sătit un stejar, în semn de prietenie între cele două orașe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0