Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a discutat cu membrii CEC pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie au început. Membrii CEC s-au întâlnit joi cu președintele țării pentru discuții în acest sens.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Trebuie să asigurăm alegeri parlamentare anticipate libere și corecte. Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, în cadrul întrevederii de astăzi cu membrii Comisiei Electorale Centrale.

Au fost discutate activitățile ce urmează a fi desfășurate de către CEC pentru asigurarea unui proces electoral liber și corect, cu respectarea cadrului legal existent.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au informat-o pe Maia Sandu că devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea scrutinului electoral din 11 iulie 2021 va fi înaintat Guvernului Republicii Moldova după estimarea bugetului necesar. Astfel, Guvernul va trebui să identifice resursele financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

”Le-am transmis membrilor CEC că misiunea noastră majoră este să asigurăm un scrutin liber și corect - aceasta este așteptarea cetățenilor, indiferent unde s-ar afla, și aceasta este temelia unui stat de drept, democratic. Totodată, am amintit despre faptul că CEC este o instituție-cheie în contracararea unor practici care încalcă codul electoral, cum ar fi finanțarea ilegală a partidelor”, a precizat șeful statului într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Politică
Expert: Poate sau nu fi contestat decretul Maiei Sandu de dizolvare a Parlamentului

Președintele a atenționat de asemenea asupra faptului că alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a.c. trebuie organizate în condiții de maximă siguranță sanitară, inclusiv prin asigurarea accesului la vaccin pentru viitorii funcționari electorali.

Amintim, decretul privind dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova a fost semnat ieri, 29 aprilie de președintele Maia Sandu. Tot ieri, șeful statului a anunțat că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0