Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Savanții au găsit modalitatea de a distruge coronavirusul într-o secundă

© Sputnik / Костис Нтантамис / Accesați arhiva multimediaСитуация в Греции в связи с коронавирусом
Ситуация в Греции в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Cercetătorii de la Universitatea Texas A&M a inventat un dispozitiv care poate distruge momentan coronavirusul SARS-CoV-2. Acesta poate fi montat inclusiv în sistemele de ventilare.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Un grup de cercetători de la Universitatea Texas A&M a inventat un dispozitiv care poate distruge coronavirusul SARS-CoV-2 într-o secundă. Concluziile oamenilor de știință sunt publicate într-un comunicat de presă pe site-ul Phys.org.

Сотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Societate
O nouă variantă a tulpinii sud-africane de COVID-19: Ce spun specialiștii

Acesta prezintă o secțiune de tuburi din oțel inoxidabil prin care este trecută soluția cu coronavirus, comunică RIA Novosti. Când dispozitivul este încălzit la 72 de grade Celsius pentru doar o jumătate de secundă, titrul virusului din soluție se reduce de 100 de mii de ori. Acest lucru este suficient pentru a distruge agentul patogen.

Potrivit cercetătorilor, inovația va putea fi utilizată în sistemele de încălzire, ventilare și climatizoare existente.

Pe 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat OMS despre un focar de pneumonie necunoscută în Wuhan, provincia Hubei. Experții au ajuns la concluzia că boala a fost provocată de noul tip de coronavirus SARS-CoV-2. OMS a calificat focarul ca o urgență de importanță internațională, iar pe 11 martie 2020 a declarat infecția drept pandemie.

Pandemia a luat viața a peste 3,1 milioane de persoane din 148,3 milioane infectate.

În Moldova, primul caz de coronavirus a fost înregistrat pe 7 martie 2020. Începând cu 17 martie 2020, în Moldova a fost declarată stare de urgență în legătură cu răspândirii virusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0