Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce crede Lavrov despre refuzul Braziliei de a folosi vaccinul „Sputnik V”

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a vorbit, într-un interviu cu directorul general al AIP “Rossiya Segodnya”, Dmitri Kiseliov, pentru agenția RIA Novosti, despre refuzul Braziliei de a folosi vaccinul „Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Seghei Lavrov a vorbit în cadrul interviului despre presiunile efectuate de SUA asupra Braziliei pentru ca aceasta să renunțe la administrarea vaccinului „Sputnik V” locuitorilor săi. 

Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Rusia
Lavrov: Unele afirmații ale demnitarilor din SUA au note schizofrenice

„Nu mă miră acest lucru. Americanii nu se sfiesc că fac această muncă. Ei nici nu ascund asta. Și administrația trecută, în care Mike Pompeo călătorea în Africa și îndemna cu voce tare, public, în cadrul conferințelor de presă, colegii săi să nu coopereze și să nu facă comerț cu Rusia și China, pentru că Rusia și China urmăresc obiective egoiste, iar noi, americanii, comercializăm cu voi exclusiv în folosul popoarelor voastre. În Brazilia, a început acum o mișcare de protest împotriva unei astfel de privări. Și dacă americanii au recunoscut că ei sunt cei care se află în spatele unui astfel de rezultat, înseamnă că sunt fideli logicii lor, că totul le este permis. Și nu se mai incomodează să dicteze în mod public”, a remarcat șeful diplomației ruse.

În context, oficialul a reamintit despre afirmațiile recente ale președintelui francez Macron care declara că „un nou război este în curs, în care China și Rusia utilizează vaccinul ca armă și instrument de propagandă”.

„Acum, toate acestea dispar, se retrag în fundal. Deja și Germania spune serios, inclusiv cancelarul Merkel, că vaccinul rusesc poate fi folosit. Nu vom forța pe nimeni să îl folosească. Cred că viața însăși va pune toate la locul lor. Știți, cum spunea Vladimir Vîsoțskii, Dumnezeul să-l ierte: ʺÎncerc mereu să văd binele în oameni. Răul îl vor arăta ei înșiși", a mai declarat Lavrov.

Precizăm că Agenția braziliană pentru reglementarea medicamentelor a refuzat luni utilizarea vaccinului rusesc „Sputnik V,” motivând că „nu există date suficiente cu privire la acest ser”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0